Home /

AYAT STATUS AFFILIATE

ANDA DIGALAKKAN UNTUK MEMBUAT SEDIKIT PERUBAHAN (MODIFY) KEPADA AYAT-AYAT DI BAWAH BERSESUAIAN DENGAN SITUASI ANDA SENDIRI. ANDA BOLEH MENGGUNAKAN GAMBAR YANG DIBERI TETAPI JIKA ANDA MEMPUNYAI GAMBAR-GAMBAR SENDIRI YANG SESUAI DENGAN STATUS YANG DIGUNAKAN IANYA AKAN LEBIH BERKESAN.

SENARAI AYAT STATUS FB BERBENTUK ‘PERSONAL’

(akan diupdate dari semasa ke semasa)


 

[ut_one_half]

Tengah belajar nak jadi jurugambar wedding yang berjaya, doakan saya kawan-kawan semua…[link affiliate anda]


[/ut_one_half]

[ut_one_half_last]
Esok nak shoot wedding di[masukkan nama tempat]…pengantin pun nampak macam sporting…insyaAllah berkat ilmu kat sini [link affiliate anda] harap-harap semua berjalan lancar.


[/ut_one_half_last]

[ut_one_half]
2 tahun lepas saya cari buku fotografi perkahwinan di Popular Bookstore…MPH pun saya cari..memang ada tapi rasa macam tak lengkap. Nasib baik baru-baru ni member ada rekomen satu modul dalam bentuk ebook…ebook?…macam best pulak, saya try tengok dan memang lengkap, rugi rasanya tak dapat awal2 dulu 🙁 [link affiliate anda]


[/ut_one_half]

[ut_one_half_last]
Sedang dok google pasal info fotografi perkahwinan…
Terjumpa satu link pasal ebook, ingatkan biasa-biasa je….
Sekali tengok boleh tahan sebab banyak topik dia cover…
Kepada yang nak tahu boleh salin link ni: [link affiliate anda]


[/ut_one_half_last]

[ut_one_half]
Wife/husband saya tanya…yakin ke nak buat wedding ni…memang ilmu kamera dah ada dan dah follow otai sikit2 tapi nampak macam tak bersedia ja….hahahaha…dia tak tahu saya dah penuhkan ilmu di dada senyap-senyap, takkan nak canang satu kampung kan?…Terima kasih jugaklah sebab wujudnya benda alah ni [link affiliate anda]

MODUL5-MOCKUP


[/ut_one_half]

[ut_one_half_last]
Dah 2 jam mentelaah rasa macam tak nak berhenti….banyak info dah serap, tinggal nak praktikkan je…hahahaa dulu BLUR sekarang dah CLEAR!!…saya share sikit info ni [link affiliate anda]

PREVIEWKOMPO1


[/ut_one_half_last]

[ut_one_half]

Bangun pagi, bancuh kopi terus ‘study’…inilah ‘sekolah’ fotografi saya, ilmu yang ada depan mata tapi tak habis-habis di hadam lagi 🙂 sangat baik untuk jurugambar yang nak buat wedding photography [link affiliate anda]

PREVIEWKOMPO2


[/ut_one_half]

[ut_one_half_last]
Sampai tempat kenduri je terus apply teknik ni…memang mula2 rasa janggal tapi bila dapat feel tu rasa tak boleh berhenti 🙂 hasil pembelajaran dari sini [link affiliate anda]

pengantin5


[/ut_one_half_last]

[ut_one_half]
Pengantin saya cakap gambar-gambar wedding saya ada kelainan..thanks!! Hasil pembelajaran tanpa henti di sini [link affiliate anda]

pengantin1


[/ut_one_half]

[ut_one_half_last]
Serius, dapat2 je terus bukak dan baca. Tiba-tiba rasa tak sabar nak shoot wedding walaupun job hujung minggu ni…penangan ilmu kat sini [link affiliate anda]


[/ut_one_half_last]

 

 

SENARAI AYAT STATUS FB BERBENTUK FAKTA / TIPS

(akan diupdate dari semasa ke semasa)

[ut_one_half]
Tips ambil gambar perkahwinan:
Pastikan dalam gambar anda ada ‘penambat’ untuk tarik perhatian penonton. Penambat perlu kuat dan jelas. Sekadar berkongsi info dari sini [link affiliate anda]

pengantin4


[/ut_one_half]

[ut_one_half_last]
Tips ambil gambar perkahwinan:
Lihat suatu gambar dan tanya ‘mata’ anda: Ke manakan mata anda akan pergi jika melihat suatu gambar, adakah terawang-awang atau tepat ke arah subjek gambar itu? Jawapannya ada di sini [link affiliate anda]

pengantin7


[/ut_one_half_last]

[ut_one_half]
Pernah dengar ‘penuh ilmu di dada’ kan? Tapi ramai yang tak cakap ‘Penuh ilmu di gambar’…apa tu? Bunyi macam pelik…sebenarnya tak sangat sebab cara kita shoot yang tentukan gambar kita ber’ilmu’ atau sebaliknya…banyak saya belajar kat sini [link affiliate anda]

MODUL1-MOCKUP


[/ut_one_half]

[ut_one_half_last]
Tips ambil gambar perkahwinan:
Saya banyak guna Teknik ‘Hunter’ masa shoot wedding…dengan teknik ni senang dapat gambar-gambar moment..semuanya saya dapat dari sini disini [link affiliate anda]

MODUL2-MOCKUP


[/ut_one_half_last]

 

 

SENARAI GAMBAR UNTUK KEGUNAAN ANDA

(akan diupdate dari semasa ke semasa)

Sila klik pada gambar dan right click untuk save ke dalam komputer anda.